In PRODUKTER

GÅRDENS PRODUKTER

Kastellets Gård är en liten gård i Lissmadalen (Huddinge Kommun) mindre än två mil söder om centrala Stockholm. Här bedriver vi ett småskaligt jordbruk med vår besättning fjällkor, ett gäng höns, några kaniner.
Vi värnar om god djurvård, biologisk mångfald och lokalproducerad mat.

I dagsläget har vi en småskalig och begränsad försäljning av våra produkter. Intäkterna för de lilla vi säljer går direkt tillbaka till gården dvs för att köpa hönsfoder, halm/strö, veterinärbesök och allt annat som behövs för att hålla igång vår lilla gård.

NATURBETESKÖTT FRÅN VÅRA EKOLOGISKA FJÄLLKOR

Hela vår ekologiska besättning om totalt 17 djur går utomhus på bete här i Länna Naturreservatet från april till november. Under vinterhalvåret går de inne i lösdriftstallet och äter ekologiskt gräs som vi själva slår på våra åkrar och slåtterängar (som tillhör gården här i naturreservatet).

Kalvarna går med sina mammor och diar mjölk fram till de är ungefär ett halvår gamla och blir könsmogna då separerar vi dem.

Under hösten skickar vi några av våra djur på slakt. Vi samarbetar med Skärgårdsslakteriet på Värmdö, för att på så vis bibehålla den lokala produktionskedja i största mån. Slakteriet levererade sedan vakuumförpackat kött tillbaka till oss på gården med sin kyltransport. Varje enskild förpackning är uppmärkt med att det kommer från vår gård och även vilket exakt djur (ID-nr). Transparant och spårbart som alla livsmedel bör vara.

KASTELLETS KÖTTLÅDOR

10 kg lådor varav 5 kg detaljer och 5 kg nötfärs. Pris 2950kr

Begränsat antal så maila kastelletsgard@gmail.com för att boka din låda idag. Upphämtning av lådorna sker under oktober på gården eller eventuellt på en REKO-ring.

KASTELLETS NÖTFÄRS

Fryst nötfärs 200kr/kg. 190kr/kg om minst 3 kg

KASTELLETS HONUNG

Prima sommarhonung från de tre kuporna på gården. Perfekta gå-bort-presenten.

95kr ~350 g

 

KASTELLETS HÖNSÄGG

Våra 40-tal höns av olika raser lägger ägg i olika färg, storlek och form. 

Pris:

40 kr ~ 6-pack i kartong

6kr/ägg (vid köp av fler än 6 ägg på flak)

 

KASTELLETS VAKTELÄGG

Vackra vaktelägg från vår lilla grupp vaktlar här på gården. 

Pris: 50 kr/6-pack i kartong

7 kr/st vid köp av fler än 6 st i påse/flak

 

FJÄLLKOHUDAR

Vi säljer kohudar från våra vackra djur. Jättefina att ha som golvmattor. Att ta tillvara skinnet ser vi som en hyllning till djuret.

Kontakta oss för tillgång och pris 

Kontakta oss om ni har frågor kring våra produkter från gården. Det går bra att förboka och sedan hämta upp här på gården när de passar er. Vi besöker även ibland REKO-Ringar. Håll utkik på Facebook och Instagram om när och var.

OBS vi har ingen gårdsbutik (än!) så vänligen respektera att det endast är förbokningar och besök på gården enligt överenskommelse.