In Om oss

Månskensbönderna i Lissmadalen

Men vad betyder egentligen månskensbonde och vilka är vi?

Jo, månskensbonde kan beskrivas som att man är bonde när månen lyser. Fast nej, då brukar vi kvällströtta småbarnsföräldrar sova. Månskensbonde innebär att man är bonde vid sidan av sitt ”vanliga jobb” d.v.s på hobbynivå.

Vi (Daniel och Karin) lever här på gården med våra två söner Demus och Dante. Vi har bott på Kastellets gård sedan april 2018 och arrenderar den i sin helhet av Huddinge kommun. Gården är på 25 hektar med åkermark och beteshagar och är vackert belägen i Länna Natureservat. Strax 2 mil utanför Stockholms city.

Vi är båda akademiker, mer entreprenörer än hippies. Utöver livet här på gården och att spendera så mycket tid som möjligt med våra barn, så gillar vi mat & dryck, träning och att resa.

På gården bor för tillfället fjällkor, får, höns, vaktlar, kaniner, katter och hunden Beppe. De finns även några bikupor som en erfaren biodlare har uppställda här hos oss och tillsammans producerar vi Kastellets honung här på gården. Läs mer om djuren här.

Vi älskar livet här på gården och tycker att vi har de bästa av två världar, lantliv men ändå så nära stan. Vi har många drömmar och ambitioner för gården framöver.

Sedan december 2021 så bor även en till familj här på gården, som består av Emma, Niklas och deras son Milo. Tillsammans hjälps vi åt med skötseln av djuren och att driva gården.

Följ gärna vår resa och livet på gården på Instagram