In PRODUKTER

GÅRDENS PRODUKTER

Kastellets Gård är en liten gård i Lissmadalen (Huddinge Kommun) mindre än två mil söder om centrala Stockholm. Här bedriver vi ett småskaligt jordbruk med vår besättning fjällkor, ett gäng höns, några kaniner.
Vi värnar om god djurvård, biologisk mångfald och lokalproducerad mat.

I dagsläget har vi en småskalig och begränsad försäljning av våra produkter. Intäkterna för de lilla vi säljer går direkt tillbaka till gården dvs för att köpa hönsfoder, halm/strö, veterinärbesök och allt annat som behövs för att hålla igång vår lilla gård.

NATURBETESKÖTT FRÅN VÅRA EKOLOGISKA FJÄLLKOR

Hela vår ekologiska besättning om totalt 17 djur går utomhus på bete här i Länna Naturreservatet från april till november. Under vinterhalvåret går de inne i lösdriftstallet och äter ekologiskt gräs som vi själva slår på våra åkrar och slåtterängar (som tillhör gården här i naturreservatet).

Kalvarna går med sina mammor och diar mjölk fram till de är ungefär ett halvår gamla och blir könsmogna då separerar vi dem.

Under hösten skickar vi några av våra djur på slakt. Vi samarbetar med Skärgårdsslakteriet på Värmdö, för att på så vis bibehålla den lokala produktionskedja i största mån. Slakteriet levererade sedan vakuumförpackat kött tillbaka till oss på gården med sin kyltransport. Varje enskild förpackning är uppmärkt med att det kommer från vår gård och även vilket exakt djur (ID-nr). Transparant och spårbart som alla livsmedel bör vara.

KASTELLETS KÖTTLÅDOR

Slut för säsongen. Håll utkik på Facebook och här på hemsidan när vi har att sälja igen.

KASTELLETS NÖTFÄRS

Slut för säsongen. Håll utkik på Facebook och här på hemsidan när vi har att sälja igen

KASTELLETS HONUNG

Prima sommarhonung från de tre kuporna på gården. Perfekta gå-bort-presenten. 

125kr ~350 g

 

 

KASTELLETS HÖNSÄGG

 Vår grupp på ca 40 höns av olika raser lägger ägg i olika färg, storlek och form. 

Pris: 195 kr för ett flak (30 st ägg)

50 kr ~ 6-pack i Kastellets Gård kartong

7 kr/ägg (vid köp av fler än 6 ägg på flak eller i begagnad kartong)

 

KASTELLETS VAKTELÄGG

 

Vackra vaktelägg från vår lilla grupp vaktlar här på gården. 

Pris: 50 kr/6-pack i kartong

7 kr/st vid köp av fler än 6 st i påse/flak

 

FJÄLLKOHUDAR

Vi säljer kohudar från våra vackra djur. Jättefina att ha som golvmattor. Att ta tillvara skinnet ser vi som en hyllning till djuret.

Kontakta oss för tillgång och pris 

Kontakta oss om ni har frågor kring våra produkter från gården. Det går bra att förboka och sedan hämta upp här på gården när de passar er. Vi besöker även ibland REKO-Ringar. Håll utkik på Facebook och Instagram om när och var.

OBS vi har ingen gårdsbutik, så vänligen respektera att det endast är förbokningar och besök på gården enligt överenskommelse.