In PRODUKTER

GÅRDENS PRODUKTER

Kastellets Gård är en liten gård i Lissmadalen (Huddinge Kommun) mindre än två mil söder om centrala Stockholm. Här bedriver vi ett småskaligt jordbruk med vår besättning fjällkor, ett gäng höns, några kaniner.
Vi värnar om god djurvård, biologisk mångfald och lokalproducerad mat.

I dagsläget har vi en småskalig och begränsad försäljning av våra produkter. Intäkterna för de lilla vi säljer går direkt tillbaka till gården dvs för att köpa hönsfoder, halm/strö, veterinärbesök och allt annat som behövs för att hålla igång vår lilla gård.

NATURBETESKÖTT FRÅN VÅRA EKOLOGISKA FJÄLLKOR

Hela vår ekologiska besättning om totalt 10 djur går utomhus på bete här i Länna Naturreservatet från april till november. Under vinterhalvåret går de inne i lösdriftstallet och äter ekologiskt gräs som vi själva slår på våra åkrar och slåtterängar (som tillhör gården här i naturreservatet).

Kalvarna går med sina mammor och diar mjölk fram  till de är ungefär ett halvår gamla och blir könsmogna då separerar vi dem.

Under oktober och november skickade vi fem djur från vår besättning på slakt. Vi samarbetar med Skärgårdsslakteriet på Värmdö, för att på så vis bibehålla den lokala produktionskedja i största mån. Slakteriet levererade sedan vakuumförpackat kött tillbaka till oss på gården med sin kyltransport.

 

NÖTFÄRS

Kommer fryst vaccumförpackade på 1 kg.

Pris: 200kr/kg eller 175 kr/kg vid köp av 3 kg eller mer.

 

KASTELLETS HONUNG

Finns i tre storlekar:

250 g: 75kr

350 g 95kr

500 g: 135kr (slutsålt)

 

KASTELLETS ÄGG

Våra 40-tal höns av olika raser lägger ägg i olika färg, storlek och form. 

SÄLJSTOPP TILLSVIDARE pga Jordbruksverkets regler kring fågelinfluensan

Kontakta oss om ni är intresserade av att köpa produkter från gården. Det går bra att förboka och sedan hämta upp här på gården när de passar er. Vi planerar även att besöka REKO-Ringar framöver igen. Håll utkik på Facebook och Instagram om när och var.

 

 

FJÄLLKOHUDAR

Vi säljer kohudar från våra vackra djur. Jättefina att ha som golvmattor. Att ta tillvara skinnet ser vi som en hyllning till djuret.

Kontakta oss för tillgång och pris