In PRODUKTER

GÅRDENS PRODUKTER

Kastellets Gård är en liten gård i Lissmadalen (Huddinge Kommun) mindre än två mil söder om centrala Stockholm. Här bedriver vi ett småskaligt jordbruk med vår besättning fjällkor, ett gäng höns, några kaniner.
Vi värnar om god djurvård, biologisk mångfald och lokalproducerad mat.

I dagsläget har vi en småskalig och begränsad försäljning av våra produkter. Intäkterna för de lilla vi säljer går direkt tillbaka till gården dvs för att köpa hönsfoder, halm/strö, veterinärbesök och allt annat som behövs för att hålla igång vår lilla gård.

NATURBETESKÖTT FRÅN VÅRA EKOLOGISKA FJÄLLKOR

Hela vår ekologiska besättning om totalt 10 djur går utomhus på bete här i Länna Naturreservatet från april till november. Under vinterhalvåret går de inne i lösdriftstallet och äter ekologiskt gräs som vi själva slår på våra åkrar och slåtterängar (som tillhör gården här i naturreservatet).

Kalvarna går med sina mammor och diar mjölk fram till de är ungefär ett halvår gamla och blir könsmogna då separerar vi dem.

Under hösten skickar vi några av våra djur på slakt. Vi samarbetar med Skärgårdsslakteriet på Värmdö, för att på så vis bibehålla den lokala produktionskedja i största mån. Slakteriet levererade sedan vakuumförpackat kött tillbaka till oss på gården med sin kyltransport.

 

KASTELLETS KÖTTLÅDOR

Vi kommer ta upp beställningar i slutet av sommaren/början av hösten.

 

KASTELLETS HONUNG

Prima honung från de tre kuporna på gården. Perfekta gå-bort-presenten.

Finns i tre storlekar:

250 g: 75kr

350 g 95kr

500 g: 135kr (slutsålt)

Just nu köp 3 betala för 2 på honungen från 2020. Beställ genom att klicka på länken till respektive produkt.

 

KASTELLETS HÖNSÄGG

Våra 40-tal höns av olika raser lägger ägg i olika färg, storlek och form. 

Förboka 6-pack ägg smidigt genom appen Panet Zero

KASTELLETS VAKTELÄGG

Vackra vaktelägg från vår lilla grupp vaktlar här på gården. 

Förboka en liten kartong 6-pack ägg smidigt genom appen Panet Zero

FJÄLLKOHUDAR

Vi säljer kohudar från våra vackra djur. Jättefina att ha som golvmattor. Att ta tillvara skinnet ser vi som en hyllning till djuret.

Kontakta oss för tillgång och pris 

Kontakta oss om ni har frågor kring våra produkter från gården. Det går bra att förboka (gärna genom Planet Zero-appen) och sedan hämta upp här på gården när de passar er. Vi besöker även ibland REKO-Ringar. Håll utkik på Facebook och Instagram om när och var.